Facebook
Odpiralni časi

ZTK Beltinci

Odprto: pon - pet od 08.00 do 15.00

e-mail: beltinci.info@siol.net

Stalna razstava, Grad Beltinci

Odprto: pon - pet od 08.00 do 15.00

e-mail: ztk@beltinci.si

Otok ljubezni, Ižakovci

Odprto: vsak dan od 09.00 do 18.00

od decembra do marca po predhodni najavi

e-mail: ztk@beltinci.si

Brod, Melinci

Odprto: pon - sob od 09.00 do 18.00

od decembra do marca po predhodni najavi

e-mail: ztk@beltinci.si

Prekmurska domačija, Lipa

Odprto: sre - sob od 09.00 do 17.00

od decembra do marca po predhodni najavi

e-mail: ztk.lipa@gmail.com

Ceniki

Izlet v občino Beltinci 

Na »OTOKU LJUBEZNI« v idilični obmurski vasici IŽAKOVCI vam bomo predstavili edini plavajoči mlin na reki Muri, razstavno zbirko »Büjraštvo na reki Muri« v Brežni hiši, vas zapeljali z brodom čez reko Muro, v čudoviti naravi pa vam bomo pripravili büjraško malico oz. »pajani krüj«.

MELINCI so obmurska vasica znana po ciglarstvu (ročni izdelavi opeke). Ciglarstvo v vasi ponovno obujajo in vam ga z veseljem predstavijo.V prijetni gostilni na obrežju reke Mure se boste lahko okrepčali z dobrotami iz prekmurske kuhinje in se po krajšem sprehodu zapeljali z brodom čez reko Muro.

V BELTINCIH si lahko ogledate cerkev sv. Ladislava, ki je eden najpomembnejših spomenikov arhitekture poznega 19. stoletja v Prekmurju. V cerkvi se nahaja tudi grobnica rodbine Zichy.
Po ogledu cerkve se prileže kratek sprehod do baročnega dvorca, ki dobiva vedno lepšo podobo. V beltinskem gradu si lahko ogledate stalno razstavo »Zgodovina zdravstva v Pomurju«, ki predstavlja edinstveno zbirko v Sloveniji.

LIPA je idilična panonska vasica, ki se v celoti razprostira na ravninskem delu Prekmurja. Od občinskega središča - Beltinec, je oddaljena 4 km. Vas Lipa je že od nekdaj znana po pridelavi krompirja in po pripravi jedi iz krompirja, imenovani langaš. V središču naselja si boste ogledali s slamo krito prekmursko cimprano hišo s pripadajočo gümlo (gospodarsko poslopje) in z razstavo kmečkega orodja. Za še prijetnejše vzdušje bo poskrbel »prekmurski pozvačin«, ki vam bo predstavil »pozvačinski guč« ter vas v prekmurski govorici popeljal na »prekmursko gostüvanje«.

Navdušili vas bomo tudi z ogledom domače obrti. Ena redkih še ohranjenih domačih obrti v Prekmurju je pletenje iz slame v LIPOVCIH. Mojstre boste lahko občudovali pri njihovem delu, ko bo izpod spretnih prstov nastajala slamnata vazica ali »doužnjek«.
V številnih gostilnah vas bodo razvajali s slastnimi jedmi iz bogate prekmurske kuhinje.

Nedelja, 24. 6. 2018
Ponedeljek, 25. 6. 2018
Melinci, športni park

Pomurski športni festival 2018

Sobota, 30. 6. 2018
Ižakovci, Otok ljubezni, ob 08.00

7. srečanje ljubiteljev starodobne tehnike "Pufkači"

Nedelja, 1. 7. 2018
Melinci, športni center

26. ciglarski dnevi

Slovenia - Hungary - Croatia