Facebook
Odpiralni časi

ZTK Beltinci

Odprto: pon - pet od 08.00 do 15.00

e-mail: beltinci.info@siol.net

Stalna razstava, Grad Beltinci

Odprto: pon - pet od 08.00 do 15.00

e-mail: ztk@beltinci.si

Otok ljubezni, Ižakovci

Odprto: vsak dan od 09.00 do 18.00

od decembra do marca po predhodni najavi

e-mail: ztk@beltinci.si

Brod, Melinci

Odprto: pon - sob od 09.00 do 18.00

od decembra do marca po predhodni najavi

e-mail: ztk@beltinci.si

Prekmurska domačija, Lipa

Odprto: sre - sob od 09.00 do 17.00

od decembra do marca po predhodni najavi

e-mail: ztk.lipa@gmail.com

Ceniki

Izlet v občino Beltinci 

Na »OTOKU LJUBEZNI« v idilični obmurski vasici IŽAKOVCI vam bomo predstavili edini plavajoči mlin na reki Muri, razstavno zbirko »Büjraštvo na reki Muri« v Brežni hiši, vas zapeljali z brodom čez reko Muro, v čudoviti naravi pa vam bomo pripravili büjraško malico oz. »pajani krüj«.

MELINCI so obmurska vasica znana po ciglarstvu (ročni izdelavi opeke). Ciglarstvo v vasi ponovno obujajo in vam ga z veseljem predstavijo.V prijetni gostilni na obrežju reke Mure se boste lahko okrepčali z dobrotami iz prekmurske kuhinje in se po krajšem sprehodu zapeljali z brodom čez reko Muro.

V BELTINCIH si lahko ogledate cerkev sv. Ladislava, ki je eden najpomembnejših spomenikov arhitekture poznega 19. stoletja v Prekmurju. V cerkvi se nahaja tudi grobnica rodbine Zichy.
Po ogledu cerkve se prileže kratek sprehod do baročnega dvorca, ki dobiva vedno lepšo podobo. V beltinskem gradu si lahko ogledate stalno razstavo »Zgodovina zdravstva v Pomurju«, ki predstavlja edinstveno zbirko v Sloveniji.

LIPA je idilična panonska vasica, ki se v celoti razprostira na ravninskem delu Prekmurja. Od občinskega središča - Beltinec, je oddaljena 4 km. Vas Lipa je že od nekdaj znana po pridelavi krompirja in po pripravi jedi iz krompirja, imenovani langaš. V središču naselja si boste ogledali s slamo krito prekmursko cimprano hišo s pripadajočo gümlo (gospodarsko poslopje) in z razstavo kmečkega orodja. Za še prijetnejše vzdušje bo poskrbel »prekmurski pozvačin«, ki vam bo predstavil »pozvačinski guč« ter vas v prekmurski govorici popeljal na »prekmursko gostüvanje«.

Navdušili vas bomo tudi z ogledom domače obrti. Ena redkih še ohranjenih domačih obrti v Prekmurju je pletenje iz slame v LIPOVCIH. Mojstre boste lahko občudovali pri njihovem delu, ko bo izpod spretnih prstov nastajala slamnata vazica ali »doužnjek«.
V številnih gostilnah vas bodo razvajali s slastnimi jedmi iz bogate prekmurske kuhinje.

Petek, 21. 9. 2018
Sobota, 22. 9. 2018
Lipa, cimprana iža, od 15.00 - 17.00

Delavnice za OŠ otroke

Nedelja, 23. 9. 2018
Hraščice, kapela bl. Antona Martina Slomška

Proščenje v Hraščicah

Sobota, 29. 9. 2018
Slovenia - Hungary - Croatia