Facebook
Odpiralni časi

ZTK Beltinci

Odprto: pon - pet od 08.00 do 15.00

e-mail: beltinci.info@siol.net

Stalna razstava, Grad Beltinci

Odprto: pon - pet od 08.00 do 15.00

e-mail: ztk@beltinci.si

Otok ljubezni, Ižakovci

Odprto: vsak dan od 09.00 do 18.00

od decembra do marca po predhodni najavi

e-mail: ztk@beltinci.si

Brod, Melinci

Odprto: pon - sob od 09.00 do 18.00

od decembra do marca po predhodni najavi

e-mail: ztk@beltinci.si

Prekmurska domačija, Lipa

Odprto: sre - sob od 09.00 do 17.00

od decembra do marca po predhodni najavi

e-mail: ztk.lipa@gmail.com

Zakladnica beltinskega podeželja

Občina Beltinci 

Občina Beltinci

Ni nas težko najti in prav lahko je priti do nas. Sodimo v severovzhodni del Slovenije, imenovan Prekmurje, ki je od nekdaj ob reki Muri odpiral naravno pot v različnih smereh. Sodobni promet je to prehodnost dodobra izkoristil in našo odprtost samo še povečal. Plovbe po reki Muri danes ni več (razen v turistične namene), nadomestile pa so jo ceste in železnica. Do naše občine se tako lahko pripeljete iz ljubljanske, mariborske strani po novi hitri cesti. Izredno razvejano občinsko cestno omrežje sega v sleherno naselje. Od severa do juga ter vzhoda do zahoda ne porabite veliko časa in obilo vam ga ostane za oglede, pogovore, počitek in okrepčilo.

Naša občina se razprostira na 62 kvadratnih kilometrih in ima okrog 8.600 prebivalcev, ki živijo v 8 krajevnih skupnostih. Ponosni smo na svojo zgodovinsko preteklost, na lepote, s katerimi nas je obdarila narava in na vse tisto, kar so v stoletjih naredili naši ljudje. Vsega tega ne želimo obdržati le zase, z odprtimi srci in iskreno dobrodošlico vas vabimo medse.

Občina Beltinci je tudi hram kulture in zakladnica umetnosti, mesto številnih prireditev, koncertov in razstav. Občina, ki jo poživlja razvejana izobraževalna dejavnost in široka paleta poslovnih priložnosti. Kraj oddiha in novih izzivov. Mnogi obiskovalci prihajajo v Beltince tudi zaradi znanih tradicionalnih prireditev, kot so Mednarodni folklorni festival v Beltincih, Büjraški dnevi v Ižakovcih, Ciglarski dnevi v Melincih, Majoš v Gančanih, Langašijada v Lipi, Küharjevi dnevi v Bratoncih, Jeričevi dnevi v Dokležovju in druge festivalske ter kulturno zabavne prireditve.

Vabimo vas, da nas spoznate. Želimo, da se na potovanju skozi Prekmurje, ustavite pri nas. Po celotnem območju občine Beltinci so dobro urejene kolesarske in sprehajalne poti. Povezujejo občinska naselja (Beltinci, Bratonci, Dokležovje, Gančani, Ižakovci, Lipovci, Lipa, Melinci) in omogočajo rekreacije željnim obiskovalcem doživetja prekmurske ravnice. Poleg lepot naravnega okolja in pestrost številnih redkih rastlin in živali, ponujajo programi in tematske poti še kulturna doživetja, domačo obrt (izdelovanje sodov, preja lanu, pletenje iz slame, izdelovanje lesenih krničk, izdelovanje rož iz krep papirja,...), spoznavanje etnoloških značilnosti in življenja ljudi ob reki Muri ter pristno domačo kulinariko.

Posebna doživetja predstavljajo organizirani spusti po reki Muri, ki jih organizira Zavod za turizem in kulturo Beltinci v sodelovanju z Društvom čolnarjev Dokležovje.

Pridružite se nam torej v naših lepih krajih ob reki Muri, v krajih, ki povezujejo Prekmurje.

Sobota, 17. 11. 2018
Cimprana iža v Lipi, od 15.00 - 17.00

Delavnice za OŠ otroke

Petek, 23. 11. 2018
Dokležovje, vaški dom, ob 18.00

Občinska prireditev ob dnevu Rudolfa Maistra

Nedelja, 2. 12. 2018
Otok ljubezni Ižakovci, ob 13.00

Miklavževanje na Otoku ljubezni

Sreda, 5. 12. 2018
po vaseh občine Beltinci

Miklavževanje po vaseh občine Beltinci

Slovenia - Hungary - Croatia