Mlinarska pot
Mlinarska pot
Mlin na Muri
Mlinarska pot
Mlinarska pot

Mlin na Muri predstavlja za prebivalstvo ob Muri tri vrednote: tehnično dediščino, kulturno dediščino in posredno naravno dediščino. Namen projekta je ohraniti to dediščino in jo predstaviti širši javnosti in turistom.

Facebook
Odpiralni časi

ZTK Beltinci

Odprto: pon - pet od 08.00 do 15.00

e-mail: beltinci.info@siol.net

Stalna razstava, Grad Beltinci

Odprto: pon - pet od 08.00 do 15.00

e-mail: ztk@beltinci.si

Otok ljubezni, Ižakovci

Odprto: vsak dan od 09.00 do 18.00

od decembra do marca po predhodni najavi

e-mail: ztk@beltinci.si

Brod, Melinci

Odprto: pon - sob od 09.00 do 18.00

od decembra do marca po predhodni najavi

e-mail: ztk@beltinci.si

Prekmurska domačija, Lipa

Odprto: sre - sob od 09.00 do 17.00

od decembra do marca po predhodni najavi

e-mail: ztk.lipa@gmail.com

Mlinarska pot

Predstavitev projekta 

Tematska turistična Mlinarska pot predstavlja novi turistični produkt, ki z naravnimi lepotami, kulturno dediščino in tradicijo ter zanimivimi in doživljajskimi programi ponuja nepozabna doživetja reke Mure.

Poteka od občine Veržej v Sloveniji do občine Sv. Martin na Muri na Hrvaškem. Vključuje obmurske kraje Veržej, Dokležovje, Ižakovce, Melince, Razkrižje, Šafarsko, Gibino, Sv. Martin na Muri in Žabnik.

Področje, ki ga povezuje Mlinarska pot, ponuja poleg neprecenljivih naravnih dragocenosti še zanimivo etnološko in kulturno dediščino. Glavni povezovalni element na Mlinarski poti so mlini v Veržeju, na Otoku ljubezni v Ižakovcih in najnovejši - v Žabniku. Posebej so izpostavljene vsebine tradicionalnih obrti in opravil, kot so: mlinarstvo, brodarstvo, büjraštvo (utrjevanje struge oz. bregov reke Mure), pridelava in predelava lanu, ciglarstvo (ročna izdelava opeke). Nekatere od teh so na Mlinarski poti postavljene na ogled kot stalne razstavne zbirke (büjraštvo, ciglarstvo), druge pa živijo kot sestavni del ponudbe na sami Mlinarski poti.

Dodatno ponudbo Mlinarske poti predstavljajo informacijske točke, ki se nahajajo na Otoku ljubezni v Ižakovcih, v Razkrižju in v Sv. Martinu na Muri. Le-te služijo promocijski podpori, povezovanju ponudbe in trženju le-te ter informiranju obiskovalcev Mlinarske poti.

Dobrodošli na Mlinarski poti!

Sreda, 20. 12. 2017
Petek, 22. 12. 2017
Sobota, 23. 12. 2017
Lipa, vaški dom ob 18.00

Božično - novoletni koncert

Sobota, 23. 12. 2017
vaški dom Dokležovje ob 18.00

Dan samostojnosti in enotnosti

Slovenia - Hungary - Croatia